الکتروگیربکس حلزونی یا مکعبی چیست ؟
1397-08-21الکتروپمپ یا پمپ طبقاتی چیست ؟
1397-08-28الکتروگیربکس آویز یا شافت موازی چیست ؟
گیربکس های آویز مشابه گیربکس های هلیکال از تعدادی دنده مورب تشکیل شده اند با این تفاوت که با داشتن چند محور موازی امکان انتقال گشتاور های بالا و نسبت های تبدیل بالا را به دلیل چند محور بودن به مصرف کننده می دهند. با توجه به حجم بالای روغن این گیربکس های آویز ، خنک کاری دنده ها به خوبی انجام شده و استهلاک گیربکس نیز کاهش می یابد. گیربکس های آویز کاربرد های وسیعی در جرثقیل های سقفی و میکسرها دارند.
این نوع گیربکس ها مانند گیربکس های هلیکال ساختار چرخ دنده هایی با امتداد پروفیل مورب نسبت به امتداد شفت دارند با این تفاوت که دارای ساختار چند محوری به صورت موازی می باشند. گیربکس آویز به دلیل قابلیت چند محور بودن توانایی ایجاد نسبت های تبدیل بالایی را دارد که به موازات این مسئله قابلیت ایجاد گشتاور های بالایی را نیز دارد و در مواردی که نیاز به گشتاورهای بالا و کارکرد به صورت دائم کار است، همانند دستگاه های میکسر و یا سیستم های محرک خطی در جرثقیل های سقفی چند کاره انتخاب بسیار عالی می باشد. همچنین این نوع از گیربکس ها به دلیل داشتن حجم بالایی از روغن به صورت دائمی دارای ظرفیت حرارتی بالایی نسبت به سایر گیربکسهای هلیکال هستند که این امر خود باعث بالا رفتن عمر کارکرد گیربکس و عدم تخریب زود هنگام دنده ها می گردد.
گیربکس آویز ، یکی دیگر از ابزار آلات صنعتی از انواع گیربکس می باشد. این نوع از گیربکس به علت قرار گیری شافت ها به صورت موازی با نام گیربکس شافت موازی نیز در بازار شناخته می شود.
گیربکس آویز مانند گیربکس هلیکال از تعدادی چرخ دنده ی هلیکال یا مارپیچ تشکیل شده است. با این تفاوت که در گیربکس آویز محور ورودی و خروجی به صورت موازی و در یک صفحه قرار گرفته اند. همچنین این گیربکس دارای محور های موازی می باشد که این محورها توانایی ایجاد نسبت های تبدیل بالا را دارا می باشند و امکان گشتاور های بسیار بالا را فراهم می آورد. این نوع از گیربکس به علت نوع خاص طراحی آن و امکان نصب آن روی شفت خروجی در برخی صنایع مانند جرثقیل ها و میکسرها کاربرد فراوان دارد.
مشخصات فنی گیربکس های آویز :
از ویژگی های بارز و منحصر به فرد گیربکس آویز امکان نصب آن در هشت حالت مختلف می باشد که نصب آن را در بسیاری از کاربردها با سهولت فراوان همراه کرده است. این نوع از گیربکس در انواع فلنچ دار ، پایه دار و شافت دار تولید و عرضه می شوند. وجود حجم بالای روغن در این نوع گیربکس سبب خنک سازی مناسب و در نتیجه کاهش استهلاک می شود از دیگر ویژگی های گیربکس آویز می توان به استحکام و مقاومت بالا ، وجود دامنه ی وسیع نسبت های تبدیل ، قدرت بالا و ….. اشاره کرد.
کاربردهای گیربکس آویز :
گیربکس آویز دارای کاربری های بسیاری در صنایع می باشند. از جمله این کاربری ها می توان به صنایع فولاد ، صنایع نظامی ، صنایع سیمان ، صنایع نیروگاهی ، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی ، صنایع کاشی و سرامیک ، صنایع آب و فاضلاب ، صنایع سیمان و فولاد ، جرثقیل و وینچ های سقفی ، میکسرها ، آسیاب ها ، کرین ها ، نوار نقاله و ….. اشاره کرد.
گیربکس آویز دارای ساختار چرخ دنده ای مورب نسبت به امتداد شفت و به صورت چند محوری و موازی هستند.
گیربکس آویز توانایی ایجاد نسبت های بالایی دارند که طبعا گشتاور بالایی را تحمل می کنند.
گیربکس آویز در جرثقیل های سقفی و همچنین میکسرها کاربرد بسیاری دارند.
گیربکس آویز در مواردی که محدودیت جانمایی مانع از استفاده از انواع دیگر گیربگس ها می گردد، بسیار راه گشا می باشد.
این نوع گیربکس ها به دلیل شکل ظاهری و نحوه ی نصب که قابلیت نصب بالغ بر هشت حالت متفاوت در بسیاری از دستگاه های صنعتی از قبیل میکسرها ،سیستم های انتقال مواد به صورت خطی بدون شوک بالا، جرثقیل و وینچ های سقفی، آسیاب های بال میل ، کانوایر، نوار نقاله، نورد، سیستم های کارکرد به صورت همزمان (جفت)، هواده های سطحی در تصفیه خانه های فاضلاب ، صنایع شیمیایی، صنایع فولاد و سیمان دارای کاربردهای فراوانی می باشند.
نحوه انتخاب موتور گیربکس (الکترو گیربکس) :
توان ورودی ( منظور قدرت الکترو موتور با واحد کیلو وات یا اسب بخار )
دور ورودی ( دور چرخش شافت الکترو موتور در دقیقه )
دور خروجی ( دور چرخش شافت خروجی گیربکس در دقیقه )
اندازه گشتاور خروجی ( معمولاً بر حسب واحد نیوتن متر سنجیده می شود )
نسبت تبدیل ( از تقسیم عدد دور خروجی بر عدد دور ورودی بدست می آید )
عوامل تاثیر گذار در انتخاب یک گیربکس , موتور گیربکس (الکترو گیربکس) :
نوع ماشینی که گیربکس برای آن انتخاب شده است.
دمای محیط
شرایط محیط ( گرد و خاکی بودن ، رطوبتی بودن ، یخ زدگی ، استوایی و . . .)
موتور محرک ( نوع و مشخصات )
نوع انتقال بین موتور گیربکس ( مستقیم ، از طریق کوپلینگ کلاچ ، واریاتور)
آرایش محور ها
مقدار بار شعاعی و یا پیشران و علل آن.
انواع گیربکس ( موتور گیربکس ) :
گیربکس , موتور گیربکس حلزونی
گیربکس , موتور گیربکس شفت مستقیم (گیربکس هلیکال )
گیربکس , موتور گیربکس دور متغییر
گیربکس , موتور گیربکس مرکب
برندهای الکتروگیربکس آویز یا شافت موازی کدامند ؟
برندهای گیربکس آویز :
از انواع برندهای گیربکس آویز می توان به برندSEW ،Bonfiglioli Yilmaz ، ، Siemens Flender، JIE ، Motovario و ….. اشاره کرد.