فروش و ساخت انواع بوستر پمپ آبرسانی ، خانگی ، آتش نشانی و کشاورزی

فروش و ساخت انواع بوستر پمپ آبرسانی ، خانگی ، آتش نشانی و کشاورزی

بوستر پمپ


پارسه نیک نوین با تجربه کسب کرده در زمینه ساخت بوستر پمپ یکی از بهترین سازنده های بوستر پمپ در ایران می باشد. بوستر پمپ ها اغلب جهت تامین فشار آب مورد نیاز در ساختمان های بلند مرتبه ، بیمارستانها ، استادیوم های ورزشی ، صنایع کشاورزی و تغذیه ایستگاه های اطفاء حریق (بوستر آتش نشانی) همزمان تامین دبی یا آبدهی مورد نیاز در آن فشار (هد) مورد استفاده قرار می گیرد.

بوستر پمپ یکی از پرکاربردترین پمپ ها می باشد، انواع بوستر پمپ در تامین آب شرب مراکز اداری و تجاری، تفریحی و ورزشی و همچنین در صنعت کشاورزی در سیستم آبیاری تحت فشار در گلخانه ها و همچنین باغات کشاورزی با سیستم کشت صنعتی کاربرد فراوان دارد و همچنین در سیستم اطفا حریق تحت عنوان بوستر پمپ آتش نشانی و بوستر پمپ آبرسانی مصرف فراوانی دارد. پارسه نیک نوین در زمینه نحوه انتخاب بوستر پمپ و فروش بوستر پمپ ، بوستر پمپ آبرسانی ، بوستر پمپ آتش نشانی و انواع پمپ آتش نشانی اطفاء حریق آماده ارائه مشاوره به مشتریان گرامی می باشد.

پارسه نیک نوین در زمینه تولید بوستر پمپ ، آمادگی خود را جهت ارائه مشاوره به شما عزیزان در زمینه تولید انواع آن اعم از آبرسانی ، خانگی و آتش نشانی و همچنین دور متغیر و دور ثابت اعلام می نماید.


انواع بوستر پمپ قابل ارائه به شرح زیر می باشد :

بوستر پمپ آبرسانی

بوستر پمپ خانگی

بوستر پمپ کشاورزی

بوستر پمپ آتش نشانی


بوستر پمپ چیست ؟

بوستر پمپ آبرسانی


بوستر پمپ آبرسانی دستگاهی است متشکل از چندین موتور پمپ که به شکلی موازی به یکدیگر متصل شده اند. با توجه به این که میزان آب مصرفی متغیر بوده و از الگوی خاصی پیروی نمی کند، در سیستم های پمپاژ ثابت شامل یک یا چند الکتروپمپ که دائما میزان مشخصی آب به داخل لوله ها پمپاژ می شود، ممکن است فشار آب درون لوله ها به طور ناگهانی کم یا زیاد شود. لذا برای جلوگیری از آسیب رسیدن به لوله های آب، شیر آلات و احتمال قطعی آب در برخی نقاط شهر یا ساختمان در اثر نواسانات فشار آب باید این افزایش و کاهش فشار، کنترل و تنظیم شود. برای این منظور از بوستر پمپ که وظیفه ی تنظیم فشار آب مصرفی لوله ها را دارد استفاده می شود.

عموما هنگامی که آب شهری نتواند فشار مورد نیاز بلندترین واحد مصرف کننده در ساختمان با حداقل 30 Psi را تامین نماید از بوستر پمپ ها استفاده می کنیم. یک بوستر می تواند شامل تنها یک پمپ سانتریفیوژ، منبع تحت فشار ، Pressure Switch ، مانومتر و اتصالات ورودی و خروجی باشد.

با افزایش جمعیت شهری و روستایی و دخالت عوامل مختلف کاهش فشار آب از قبیل نشتی و خرابی لوله های آبرسانی، کاستی های ناشی از اتصالات در مسیر جریان، افزایش تقاضای آب در ساعات اوج مصرف و غیره، نیاز به یک سیستم تقویت فشار امری ضروری است.

بوستر پمپ ، دستگاهی است که متشکل از دو یا چند پمپ که به صورت موازی به هم متصل شده اند. این اتصال موازی به این دلیل است که بتوان دبی و هد لازم برای سیستم مورد نظر را تامین کرد و از لوله ها،  تجهیزات الکتریکی،  پمپ ها، اتصالات، شیر آلات (همچون الکتروموتورها و تابلوی برق فرمان) تشکیل شده است.

بوستر پمپ همواره شبکه مصرفی را زیر فشار ثابت و معینی (به میزانی که قابل تنظیم می باشد) نگه داشته و به محض شروع مصرف آب در شبکه، ابتدا یکی از بوستر پمپ ها شروع به کار کرده و آب مصرفی را تامین می کند. در صورتی که میزان مصرف بیشتر شود، متناسب با آن سایر بوستر پمپ ها به ترتیب و به صورت اتوماتیک وارد مدار می شوند و به این ترتیب ضمن اینکه فشارآب در شبکه ثابت می ماند از استهلاک بیش از حد الکتروپمپ ها و نیز اتلاف انرژی الکتریکی در سیستم جلوگیری می کند.

در بوستر پمپ های آبرسانی معمولا به منظور جلوگیری از ضربه الکتریکی و مکانیکی اولیه زمان استارت پمپ از اینورتر که باعث راه اندازی آرام الکتروموتور از دور کم و به تدریج افزایش دور و قدرت پمپ می گردد استفاده می شود. همچنین در صورتی که با تکمیل توان پمپ در حداکثر دور حجم آبدهی و یا فشار آب کافی نباشد پمپ دوم بطور اتوماتیک وارد مدار می شود. همچنین در بوستر پمپ های آبرسانی که دائما در حال کار هستند از سیستم plc جهت تغییر استارت نوبتی پمپ ها استفاده می گردد.


انواع پمپ مورد استفاده در بوستر پمپ :

1- پمپ اصلی Main Pump :

پمپ یا پمپ هایی که وظیفه تامین هد و دبی کل سیستم آبرسانی یا آتش نشانی را برعهده دارند.

2- پمپ جوکی Jockey Pump :

هنگامی که دبی مورد نیاز یک سیستم زیاد باشد معمولا از پمپ های بزرگ استفاده می گردد. به تبع آن موتورهای محرک نیز برای به حرکت درآوردن پمپ به انرژی نیازدارند. در الگوی مصرف، زمان هایی وجود دارد که درخواستی کم باشد و می توان این دبی را با یک پمپ کوچک تامین کرد و نیازی به استفاده از پمپ بزرگ نیست، به همین دلیل برای صرفه جویی در مصرف انرژی و همچنین کاهش استهلاک پمپ های بزرگ، پمپی با ظرفیت آبدهی کمتر از پمپ اصلی انتخاب می کنند تا برای مصارف کم، فقط این پمپ روشن شود و نیاز سیستم را برآورده کند. نام این پمپ، جوکی پمپ یا پمپ پیشرو است. در حالت هایی که نشتی در سیستم آبرسانی، آبریزش در پمپ ها و افت تدریجی فشار در سیستم وجود دارد، از پمپ جوکی برای تامین فشار استفاده می نمایند.

3- پمپ رزرو Standby Pump :

معمولا در ساختمان های عمومی، مهم و حساسی که تامین آبرسانی دائم و بی وقفه در آنها امری حیاتی و ضروری است و هرگونه وقفه در آن سبب بروز مشکلات عمده می شود، استفاده می شود؛ همانند هتل ها، بیمارستان ها، کارخانجات و …

پمپی را به عنوان پمپ رزرو در نظر می گیرند تا در صورت خراب شدن یا توقف یکی از این پمپ ها، این پمپ وارد مدار شود و وقفه ای در آبرسانی ایجاد نگردد. در بوستر پمپ هایی که برای آتش نشانی بکار می رود حتما باید یک پمپ به عنوان رزرو تعبیه گردد. اجزای اصلی بوستر پمپ شامل الکتروپمپ ها، اتصالات و شیر آلات مربوطه، تابلوی کنترل و فرمان دور ثابت، تابلوی کنترل و فرمان دور متغیر می باشند.


مزایای استفاده از بوستر پمپ :

بوستر پمپ آتشنشانی


محدوده وسیعی را از جهت تنوع مسیر پوشش می دهد.

وقتی نوسان های مصرف کننده بسیار زیاد باشد به جای استفاده از یک پمپ بزرگ از چند پمپ کوچک که بصورت بوستر پمپ هستند، استفاده می شوند تا بتوان با توجه به نیاز، تعدادی از آنها را به کار گرفت و از کار کردن بیهوده ما بقی جلوگیری نمود، در حقیقت استهلاک و مصرف انرژی به حداقل می رسد.

بدلیل اینکه بوستر پمپ از اجزای مختلف متصل بهم تشکیل شده، می توان با جدا کردن این اجزا بوستر پمپ را با سهولت حمل و در مکان مناسب نصب نمود.

کارکرد دائمی بوستر پمپ را می توان با کارگذاشتن یک پمپ رزرو تضمین کرد و هنگامی خرابی یک پمپ، پمپ رزرو وارد مدار می شود تا وقفه ای در کارگروه ایجاد نگردد که قابلیت سرویس حین کار را نیز دارد.


انواع بوستر پمپ :

بوستر پمپ ها را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد :

1- تک پمپ :

الف) دور ثابت : بوستر پمپ دور ثابت :

در بوستر پمپ دور ثابت، پرشر سوییچ نصب شده روی آن، به پمپ ها به صورت نوبتی فرمان می دهد تا بر حسب نیاز خطوط لوله را تامین نمایند. در این نوع بوستر پمپ، هر پمپ با دیگری دارای 0.5 بار اختلاف فشار می باشد تا بتواند دبی و فشار مدار بوستر پمپ را در بهترین حالت تامین کند. در این بوستر پمپ ها با استفاده از پرشرسویچ های نصب شده بر روی پوستر امکان فرمان نوبتی پمپ ها بر اساس نیاز موجود در خطوط لوله فراهم می گردد.

ب ) دور متغیر : بوستر پمپ دور متغیر (دبی متغیر) :

با استفاده از تکنولوژی و فن آوری روز در بوستر پمپ دور متغیر، قابلیت تنظیم سرعت گردش پمپ با استفاده از اینورتر های تابلو فرمان بوستر پمپ دور متغیر فراهم می شود. استارت آنی پمپ از جمله معایب پمپ ها بوده که باعث کاهش عمر آن و افزایش لرزش های پمپ می شود، اما در بوستر پمپ آبرسانی دور متغیر به دلیل سیستم راه اندازی نرم الکتروپمپ این مسئله حل شده است. بوستر پمپ های دور متغیر از نظر شکل ظاهر با بوستر پمپ های دور ثابت، یکسان بوده، در این نوع سیستم تغییرات در تابلو برق ایجاد شده است. این تغییر استفاده از (اینورتر) دستگاه کنترل دور است. سیستم دبی و فشار مورد نیاز انتخاب شده را توسط تغییر سرعت الکتروموتور ایجاد می کند. همچنین شایان ذکر است در سیستم کنترل یک مجموعه بوستر پمپ آبرسانی دور متغیر، همواره مدار فرمان بوستر پمپ و نقشه تابلو برق بوستر پمپ از مهمترین بخش های آن محسوب می شوند.

این بوستر پمپ ها دارای سیستم درایو فرکانس متغیر VDF بوده و قادر است سرعت دورانی پمپ را با توجه به هد و دبی مورد نیاز تغییر دهد.

دستگاه اینورتر دارای قابلیت برنامه نویسی است و می توان برای آن برنامه ای مناسب شرایط تعریف کرد. استفاده از اینورتر کاهش مصرف برق و هزینه های مربوط به نگهداری و استهلاک پمپ را در بردارد. ثابت ماندن فشار و حذف ضربات هیدرولیکی نیز از مشخصه های این سیستم است. گفتنی است، هزینه تهیه این سیستم نسبت به سیستم دور ثابت بالاتر است ولی در طول زمان با هزینه مربوط به نگهداری و مصرف برق آن برابری می کند.


مزایای بوستر پمپ دور متغیر نسبت به دور ثابت :

ثابت بودن کامل فشار سیستم که شاخصه اصلی بوستر پمپ های دور متغیر است.

بوستر پمپ دور متغیر بنا به دلایل زیر به منبع دیافراگمی نیاز ندارد:

حذف ضربه قوچ در شبکه مصرف به دلیل روشن و خاموش نشدن آنی الکترو پمپ ها

معادل بودن مقدار آب پمپاژ شده بوسیله بوستر پمپ ها با میزان آب مصرفی

ثابت بودن کامل فشار سیستم و عدم نیاز به ذخیره سازی آب در حد فاصل دو فشار در مقایسه با بوستر پمپ های دور ثابت

کاهش فضای اشغال موتور خانه با حذف منبع دیافراگمی

کاهش استهلاک کوپلینگ ها و قطعات متحرک الکترو پمپ ها

افزایش عمر مفید بوستر پمپ و اجزا تشکیل دهنده آن

کاهش هزینه های سرویس و نگهداری

کاهش هزینه های مستمر برق مصرفی تا ۳۰% بدلیل متناسب بودن شدت جریان برق مصرفی با دور الکتروموتور و حذف شدن جریان راه اندازی در مقایسه با بوستر پمپ های دور ثابت به هنگام روشن شدن آنی الکترو پمپ ها

دارای سیستم حفاظتی یکپارچه و ایمن

2- چند پمپ :

الف ) دور ثابت (همراه با پمپ پیشرو (جوکی پمپ) و بدون پمپ پیشرو (جوکی پمپ))

ب) دور متغیر

پ ) دور ثابت و متغیر


نحوه تحلیل فشار سیستم در بوستر پمپ :

فشار سیستم = فشار مکش + فشار بوستر – افت مربوطه به پمپ – افت ناشی از شیرهای کاهش فشار

بزرگترین تفاوت بوستر پمپ ها در این دو دسته هوشمند بودن دسته دور متغیر است. در این دسته، ازاینورتر و سنسور مخصوصی برای دریافت اطلاعات و به کار انداختن پمپ ها استفاده می شود. بدین صورت که اگر در ساختمانی تنها تعدای از شیرها باز شوند، پمپ با حداکثر سرعت و توان خود کار نمی کند و به اندازه مصرف ساختمان میزان فشار را تعیین می کند. همچنین هر قدر مصرف ساختمان زیادتر یا کمتر شود، سنسور آن را محاسبه و به تابلو فرمان هوشمند فرستاده و از آنجا سرعت و قدرت پمپ و یا پمپ ها کاهش و یا افزایش می یابد. اما در بوستر پمپ های دور ثابت این عمل دیده نمی شود.

بسیاری از بوستر پمپ های دور ثابت با اتوماتیک و منبع های تحت فشار معمولی طراحی و ساخته می شوند و فقط توسط یک تابلو فرمان نیمه هوشمند کنترل می شوند. به طوری که پمپ اول در حداکثر قدرت به کار افتاده و آب مورد نیاز را تامین می کند و اگر این فشار کم بود پمپ بعدی نیز با حداکثر قدرت به راه می افتد.

واضح است که تمرکز و تاکید ما بر روی بوستر پمپ های کاملا هوشمند و دور متغیر هست. این گونه پمپ ها برق بسیار کمتری مصرف کرده و استهلاک بسیار کمتری داشته و صدای آنها بسیار ناچیزو قابل چشم پوشی است.


بوستر پمپ ها بر اساس دو مولفه زیر طراحی می شود :

حداکثر مصرف (دبی جریان)

حداکثر فشار (افت هد)

افت هد حداقل فشار دردورترین شیر یا وسیله مصرف کننده که در بالاترین نقطه ساختمان قراردارد ، می باشد.


موارد کاربرد بوستر پمپ :

بوستر پمپ ها آبرسانی ساختمان های مختلف مانند برج ها، تامین سیستم اطفاء حریق، بیمارستان ها، مدارس، سالن های تفریحی، ورزشی، مجموعه های صنعتی کارخانجات، مجتمع های مسکونی و آپارتمانی را بر عهده دارند.


تفاوت پمپ آب و بوستر پمپ چیست ؟

با افزایش جمعیت و رونق ساخت و ساز مجتمع های مسکونی به سختی می توان آب مورد نیاز تمام واحد های یک ساختمان خصوصا واحد های مستقر در طبقات فوقانی را تامین نمود. لذا جهت تامین فشار آب مصرفی تمامی واحدها از انواع مختلف پمپ آب خانگی استفاده می گردد. در سیستم های پمپاژ ثابت که شامل یک یا چند پمپ آب می باشد همواره میزان معینی آب به داخل لوله ها هدایت می شود از این رو افزایش یکباره فشار آب ناشی از روشن شدن یک یا چند پمپ آب به صورت همزمان باعث آسیب دیدن لوله های آب و شیرآلات و همچنین افت فشار ناگهانی ناشی از خاموش شدن همزمان یک یا چند پمپ آب نیز ممکن است منجر به قطع شدن آب در برخی نقاط شهر یا ساختمان شود. لیکن نقش بوستر پمپ ها تثبیت و تنظیم این نوسانات در شبکه مصرف با توجه به الگوی متغیر مصرف و تامین فشار و دبی مورد نظر با حداکثر راندمان می باشد. نحوه عملکرد بوستر پمپ آبرسانی به نحوی است که زمانی که مصرف شبکه صفر و فشار درون لوله ها ثابت است، الکتروپمپ های بوستر پمپ خاموش می باشند اما با شروع مصرف و درنتیجه افت فشار شبکه در جهت جبران افت ایجاد شده اولین الکترو پمپ بوستر روشن شده و شروع به کار می کند. اگر اولین الکتروپمپ به تنهایی نتواند فشار مورد نیاز را تامین نماید الکتروپمپ های دیگر به ترتیب وارد مدار می شوند و هنگامی که مصرف شبکه کم یا متوقف شود الکتروپمپ های مذکور به همان ترتیب که روشن شده بودند، از مدار خارج می شوند.


بوستر پمپ آبرسانی و بوستر پمپ آتش نشانی

بوستر پمپ آتش نشانی

امروزه با افزایش تراکم ساخت و ساز در شهرها واجرای پروژه های بلند مرتبه، ارتقاء سطح ایمنی در دستور کار مناطق مختلف شهرداری قرار گرفته که از جمله مهمترین این بخش ها استفاده از سیستم های هشدار و اطفای حریق می باشد.


بوستر پمپ آتش نشانی چیست ؟

این سوال ممکن است برای بسیاری از کاربران وجود داشته باشد که بوستر پمپ آتش نشانی چیست و چگونه عمل می کند. از جمله مهمترین بخش ها در سیستم نوین شهرنشینی استفاده از سیستم هشدار و اطفای حریق مانند پمپ آتش نشانی اطفاء حریق می باشد. بوستر پمپ آتش نشانی اطفاء حریق با فشار بالا در مدار قرار گرفته و آب مورد نیاز شبکه اطفاء حریق را تامین می کنند. به دلیل کم کارکرد بودن بوستر پمپ آتشنشانی، خطر گیرپاژ پمپ ها وجود دارد لذا با استفاده از مدار فرمان امکان استارت دوره ای پمپ ها (بازه های زمانی 15 روزه به مدت 15 ثانیه) جهت پیش گیری این مسئله فراهم می گردد. برای مثال بوستر پمپ آتش نشانی پمپیران یکی از انواع پمپ آتش نشانی ساختمان است که کارایی بسیار مناسبی داشته و می تواند در سیستم اطفاء حریق ساختمان ها مورد استفاده قرار گیرد.

بوستر پمپ اطفاء حریق


نحوه آرایش پمپ ها در بوستر پمپ آتش نشانی :

مطابق با استاندارد NFPA هر پمپ باید قادر به تامین تمام دبی باشد (یک پمپ تامین دبی و دیگری به عنوان رزرو) و تنها وقتی که دبی از GPM 5000 بیشتر باشد با تایدیه مقام قانونی، می توان سه پمپ اصلی به کار برد. مطابق با استاندارد اروپایی (EN12845) بوستر پمپ آتش نشانی هرگز دارای بیشتر از سه پمپ اصلی نباید باشد.


چیدمان پمپ آتش نشانی می تواند به صورت هفت روش زیر باشد :

تک پمپه :

  1. یک الکترو پمپ
  2. یک دیزل پمپ

دو پمپه :

  1. دو الکترو پمپ
  2. یک الکترو پمپ و یک دیزل پمپ
  3. دو دیزل پمپ

چند پمپه :

  1. یک الکترو پمپ و دو دیزل پمپ
  2. سه دیزل پمپ

در بوستر پمپ های چند پمپه حداکثر یک الکترو پمپ وجود دارد و سایر پمپ ها دیزلی خواهد بود. جوکی پمپ می تواند در کنار هر کدام از این انواع قرار بگیرد.