
معرفی ، کاربرد و نحوه ی عملکرد پمپ مگنتی یا مغناطیسی (Magnetic Drive Pumps)
1403-11-18تعمیرات تخصصی و خدمات پس از فروش پمپ های پمپیران Pumpiran

تعمیرات تخصصی و خدمات پس از فروش پمپ های پمپیران Pumpiran :
سیم پیچی الکتروموتورها
سرویس کامل پمپ ها
تعویض پروانه و محور پمپ
تعویض بلبرینگ
نصب سیل مکانیکی و قسمت های آب بند
ارائه قطعات اصلی
تعمیرات انواع پمپ های پمپیران Pumpiran شامل :
تعمیرات پمپ های فشار قوی طبقاتی پمپیران Pumpiran :
تعمیر پمپ های فشار قوی طبقاتی سری WKL پمپیران Pumpiran
تعمیر پمپ های فشار قوی طبقاتی سری MC پمپیران Pumpiran
تعمیر پمپ های فشار قوی طبقاتی سری MD پمپیران Pumpiran
تعمیر پمپ های فشار قوی طبقاتی سری CV پمپیران Pumpiran
تعمیرات تخصصی و خدمات پس از فروش پمپ های فشار قوی طبقاتی سری WKL پمپیران Pumpiran :
پمپ های فشار قوی پمپیران WKL اگر به طور صحیح نصب و نگهداری شوند، عمکلرد بدون مشکل و مناسبی را ارائه خواهند داد.
پمپ فشار قوی پمپیران WKL پمپی است، گریز از مکز و چند طبقه. پمپ از محفظه مکش و محفظه رانش و تعدادی محفظه طبقات تشکیل یافته است. طبقات به وسیله پیچ بست طبقات به یکدیگر متصل می شوند. داخل هر محفظه یک دفیوزر (تیغه های هدایت کننده) وجود دارد پایه یاتاقان به وسیله فلنج و پیچ دو سر به محفظه رانش متصل شده است. هر محفظه نسبت به محفظه دیگر به وسیله واشر کاغذی یا اورینگ آب بندی می شود.
در محفظه مکش و محفظه های طبقات رینگ آب بندی قابل تعویض پیش بینی شده است که بعد از کارکرد طولانی می توان آن را تعویض کرد.
پایه های پمپ با بدنه محفظه مکش و محفظه رانش به طور یکپارچه ریخته گری شده است که در دو انتهای پمپ قرار می گیرند.
محور در مقابل جریان مایعات خورنده به وسیله بوش های فاصله و بوش های رویی محور محافظت می شود. تمام پروانه ها بر روی محور در یک جهت قرار گرفته و به وسیله خار هایی به محور متصل می شوند. بوش های فاصله و بوش های محور نیز به وسیله خار تخت به محور اتصال پیدا می کنند.
موارد مصرف پمپ های فشار قوی طبقاتی سری WKL پمپیران Pumpiran :
توصیه می شود که این پمپ ها برای پمپاژ سیالات تمیز که حاوی مواد ساینده و ذرات جامد نیستند و سیالاتی که در قطعات پمپ خوردگی شیمیایی یا مکانیکی ایجاد نکنند، بکار روند. ترکیب و نوع آب بندی محور، بستگی به دمای کارکرد پمپ دارد.
کوپل و راه اندازی پمپ های فشار قوی طبقاتی سری WKL پمپیران Pumpiran :
اگر در هنگام برپا کردن ( کوپل کردن ) مجموعه الکتروموتور و پمپ در محل بهره برداری با اشکال انجام گیرد، در مدت کوتاهی عملکرد پمپ آب پمپیران WKL دچار اختلال شده و سایش شدید در اجزای داخلی پمپ روی خواهد داد.
موارد مهم در را ه اندازی و بهره برداری پمپ های فشار قوی طبقاتی سری WKL پمپیران Pumpiran :
شاسی پمپ آب WKL از چدن خاکستری ریخته گری شده و یابا جوشکاری پروفیل فولادی مانند ناودانی، نبشی، تیرآهن و یا صفحات خم کاری شده ساخته می شود. انتخاب بین دو روش بستگی به اندازه پمپ آب پمپیران طبقاتی WKL و محرکه آن دارد. شاسی های ساخته شده از چدن و قطعات فولادی در حد قابل قبول محکم و بی لرزش است. بنابر این حتما نیاز نیست که این شاسی ها روی فندانسیون نصب شود. برای چنین شاسی هایی سه نقطه اتکا کافی است. در مواردی مجموعه پمپ آب و محرک سوار شده روی شاسی مستقیما در کنار رود خانه یا چاه قرار داده می شود.
در صورت نصب روی فندانسیون بتنی باید اطمینان حاصل شود که فوندانسیون قبل از جایگذاری پمپ آب پمپیران WKL و الکتروموتور، به طور کامل خشک و سفت شده باشد.
روش حمل و جابجایی پمپ آب WKL کوپل شده :
در مواقع حمل و جابجایی الکترو پمپ صبقاتی WKL کوپله شده، زنجیر را مطابق شکل زیر پمپ و الکتروموتور را محار کرده و از وصل نمودن زنجیر یا طناب به حلقه روی الکتروموتور خودداری نمایید.
پس از جایگذلری مجموعه پمپ آب WKL و الکتروموتور بر روی شاسی، روی فوندانسیون باید شاسی را تراز نمود. این عمل به کمک یک تراز بنایی و ورقه های نازک فلزی انجام می گیرد. هدف از تراز نمودن ایجاد شرایط کارکرد آرام و بدون لرزش است.
برای تامین این هدف توصیه می شود شاسی روی لرزه گیر های لاستیکی یا فلزی سوار شود و اتصلات ضربه گیر بین پمپ و لوله های مکش و رانش نصب شود.
ما بین شاسی و فندانسیون، در محل پیچ ها، باید ورق های تنظیم کننده را در سمت راست و چپ پیچ ها کار گذاشت. در صورتیکه فاصله پیچ ها بیشتر از ۸۰۰ میلی متر باشد از ورق های تنظیم کننده اضافی در وسط فاصله بین پیچ ها باید استفاده نمود.
همه ورق ها باید کاملا هم سطح روی فوندانسیون قرار گیرند. پس از تراز نمودن شاسی پیچ ها را به طور یکدست و یکنواخت سفت نمایید و تراز بودن را دوباره کنترل نمایید. درزهای بین شلسی و فوندانسیون را دو غاب ریزی نمایید و مطمئن شوید هیچگونه حبابی داخل دو غاب باقی نمانده است. پس از سفت شدن ملات نیز باید مهره های فوندانسیون به ترتیب و تا حد امکان بسته شود.
تراز کردن الکتروموتور WKL روی شاسی :
در پمپ آب پمپیران WKL که مستقیما به محرک (الکتروموتور یا موتور احتراقی) وصل می شوند اغلب از کوپلینگ قابل انعطاف استفاده می شود.
مزیت استفاده از کوپلینگ با قطعه واسطه در آن است که هنگام تعمیر پمپ آب پمپیران WKL طبقاتی نیازی به باز کردن پیچ های اتصال محرکه و جابجایی آن نیست.
در صورتی که مجموعه شاسی، پمپ و محرکه (الکتروموتور یا موتور احتراقی) توسط خود شرکت فراهم شود کوپلینگ قبل از بارگیری تراز می شود. با وجود این لازم است پس از نصب مجموعه روی فوندانسیون باز هم تراز بودن کوپلینگ کنترل شود.
برای کنترل درست بودن تراز کوپلینگ، کافیست یک خط کش صاف روی دو نیمه کوپلینگ به موازات محور قرار داده شود. باید در هر نقطه از پیرامون کوپلینگ فاصله خط کش از محور به یک اندازه باشد. همچنین فاصله بین سطوح متقابل بین دو نیمه کوپلینگ باید یکسان باشد. این موارد را نیز می توان توسط فیلر یا ابزار اندازه گیری کنترل نمود.
در شرایطی که لازم است تعداد زیادی کوپلینگ کنترل شود می توان ابزار مخصوصی را ساخت تا این عنل با سرعت و دقت بیشتری انجام گیرد. هر گاه پس از کارکرد های طولانی نشانه های سایش در قطعات قابل انعطاف کوپلینگ مشاهده شود باید به موقع با قطعات جدید تعویض شود.
در مواردی که لازم باشد برای هم محور نمودن الکتروموتور و پمپ آب پمپیران WKL بزرگمی توان از دستگاه ترازیاب دقیق استفاده کرد.
نکته :
انحراف محوری و شعاعی بین دو نیمه کوپلینگ نباید از ۰٫۱ میلی متر تجاوز کند.
اتصالات مورد استفاده در پمپ های فشار قوی طبقاتی سری WKL پمپیران Pumpiran :
لوله کشی مسیر های ورودی و خروجی پمپ باید به نحوی انجام گیرد که هیچگونه تنش و کشش روی پمپ آب پمپیران طبقاتی WKL اعمال نشود.
در هر حال نباید از پمپ آب به عنوان تکیه گاه سامانه لوله کشی استفاده نمود.
مسیر مکش منفی پمپ آب WKL فشار قوی :
برای آنکه پمپ آب پمپیران طبقاتی به نحو مناسبی کار کند لازم است لوله مکش به صورت صحیح نصب شود. این مسیر باید مطلقا بدون نشتی بوده و امکان حبس هوا وجود نداشته باشد (برای جلوگیری از پدیده کاویتاسیون) به این منظور باید لوله در جهت پمپ آب پمپیران WKL شیب صعودی داشته باشد.
نکته :
مکش منفی به حالتی اطلاق می شود که پمپ بالاتر از سطح آب نصب می شود.
شماره ۱) در تبدیل متقارن امکان حبس هوا وجود دارد لذا از تبدیل خارج از مرکز که انحراف آن به سمت پایین باشد استفاده می شود.
شماره ۲ ) دسته شیر قطع و وصل در حالت عمودی می تواند عامل حبس هوا باشد بنابراین شیر را به صورتی نصب می کنند که دسته آن به صورت افقی یا به طرف پایین قرار گیرد. ( لازم به تذکر است که شیر مکش هنگام کار پمپ آب پمپیران طبقاتی WKL باید کاملا باز باشد
شماره ۳) لوله مکش باید دارای شیب صعودی ثابت و همواری در جهت پمپ آب پمپیران فشار قوی باشد.
شماره ۴) فقط باید از زانو ها و اتصالات استاندارد استفاده شده و از ایجاد گوشه های تیز در مسیر حرکت سیال اجتناب شود.
شماره ۵) سوپاپ و صافی ورودی باید دست کم نیم متر پایین تر از حداقل سطح آب ممکن و نیم متر بالاتر از کف حوضچه مکش نصب شود تا از ورود هوا و شن و سایر اجسام خارجی به داخل پمپ آب پمپیران WKL جلوگیری شود.
در پوش D6 محل هواگیری و پر کردن لوله مکش می باشد.
قطر نامی فلنج هیچ اطلاعی در مورد قطر صحیح لوله مکش WKL نمی دهد .
قطر لوله مکش را باید به اندازه ای انتخاب کرد که افت زیاد در مسیر، باعث کاهش شدید در ارتفاع مکش پمپ آب WKL نشود. توصیه می شود که سرعت جریان در لوله مکش نباید از ۲ متر بر ثانیه بیشتر شود به طوری کلی بهتر است برای پمپ آب WKL لوله مکش جداگانه نصب شود.
اگر به دلایلی این کار مقدور نباشد، قطر لوله کاکتور باید طوری انتخاب شود که سرعت جریان تا حد قابل قبول بوده و در عین حال بهتر است قطر لوله کلکتور تا ورودی آخرین پمپ یکسان باشد.
نکات مهم در هنگام کلکتور کردن پمپ آب فشار قوی WKL :
از هرگونه پیچ تند و تغییر سطح مقطع شدید و ناگهانی پرهیز شود
اطمینان حاصل شود که لبه داخلی واشر های آب بندی فلنج ها در مسیر جریا سیال مانعی ایجاد نکنند
انبساط حرارتی لوله ها باید به نحوی تعدیل کردد که بار اضافی روی پمپ آبطبقاتی WKL وارد نشود.
قبل از نصب و راه انداری پمپ آب WKL طبقاتی کلیه مخازن، خطوط لوله و اتصالات باید به دقت پاک شود.
ضروری است یک صافی در خط مکش نصب گردد تااز ورود این ذرات جلوگیری نماید.
جهت جلوگیری از افت فشار زیاد در صافی مجموع سطح مقطع سوراخ های صافی باید مساوی با سه برابر سطح مقطع لوله باشد.
مسیر مکش با ارتفاع مثبت پمپ آب WKL طبقاتی :
در مسیر مکش با ارتفاع مثبت ( وضعیت که مخزن مکش بر پمپ آب WKL سوار است) نیز وجود قطع و وصل لازم است تا بتوان هنگام بازرسی و تعمیرات، پمپ را از منبع مربوطه جدا کرد. این شیر هنگام بهره برداری از پمپ آّب WKL باید کاملا باز باشد.
لوله مکش باید با شیب یکنواخت نزولی به طرف پمپ آّب WKL متصل شود.
تعادل خلاء در پمپ آب طبقاتی WKL :
اگر مانند پمپ های کندانس، سیال از منبع تحت خلاء وارد پمپ شود، توصیه می شود که مسیر تعادل، به نحوی که در شکل بالا مشخص شده است، نصب شود. به خصوص در مواردی که ارتفاع مکش کم باشد. به این ترتیب هوا و حباب ها گاز که همراه سیال وارد مسیر پمپاژ شده است از طریق این لوله دوباره به مخزن مکیده می شود.
لوله باید تا حد امکان نزدیک به ورودی پروانه پمپ وصل شده و به بالای نخزن خلاء بازگردد. قطر لوله به ظرفیت پمپ آب پمپیران WKL بستگی دارد و معمولا بین ۱ تا ۲ اینچ است. نقطه بالای محفظه پمپ آب WKL طبقاتی (حفره هوا گیری) باید توسط یک لوله کوتاه به مسیر تعادل خلاء وصل شود تا پمپ آب WKL قبل از راه اندازی بسته شود. شیر قطع و وصل اصلی مسیر تعادل A باید در هنگام بهره برداری از پمپ کاملا باز باشد و فقط هنگام خاموش بودن پمپ بسته شود.
مسیر رانش (خروجی پمپ آب WKL فشار قوی طبقاتی) :
قطر اسمی فلنچ رانش (خروجی) پمپ آب WKL راهنمای مناسبی جهت انتخاب قطر لوله رانش نیست و در این مورد نیز باید آبدهی مورد نیاز از ۳ متر در ثانیه (در محل ایستگاه پمپاژ ) تجاوز ننماید. از گوشه ها و انشعابات نیز در مسیر اجتناب شود.
اگر ارتفاع رانش بیش از ۱۵ متر بوده و یا طول مسیر به نحو قابل ملاحظه ای زیاد باشد، باید از شیر یکطرفه ای بین پمپ آب پمپیران WKL و شیر فلکه خروجی استفاده نمود. این شیر می تواند هر گونه ضربه قوچ را که هنگام خاموش شدن ناگهانی پمپ آب پمپیران WKL اتفاق می افتد جذب کرده و از وارد آمدن صدمه به پمپ آب WKL و سوپاپ مکش جلوگیری نماید.
محافظ کوپلینگ پمپ آب WKL :
بنابر مقررات ایمنی در اغلب کشور ها فقط هنگامی می توان از هر پمپ کوپلینگی از جمله پمپ آب پمپیران WKL بهره برداری نمود که محافظ متاسبی روی کوپلینگ نصب شده باشد.
آماده سازی و راه اندازی پمپ آب WKL :
کنترل شود که قطعه عینکی محفظه آب بندی با نیروی کم و به صورت متقارن بسته شده باشد. سفت کردن بیش از حد و یا کج قرار گرفتن آن باعث قطع جریان سیال خنک کننده محور و داغ کردن آن شده و ممکن است بوش روی محور معیوب کپگردد. در پمپ های کوچک با توان جذبی کم، سفت کردن بیش از حد قطعه عینکی تحمیل اضافه بار به موتور خواهد شد.
هنگام چرخاندن محور بادست نباید اثری از صدای سایش غیر عادی وجود داشته باشد.
یاتاقان های پمپ آب WKL با گریس روانکاری می شوند که در حین مونتاژ نهایی در کارخانه این امر انجام می شود.
قبل از راه اندازی، پمپ آب WKL باید توسط سیال مورد نظر و به روش پر کردن هواگیری شود.
نکات بهره برداری از پمپ آب WKL :
جهت بهره برداری از هر پمپ راهکار هایی از طرف سازنده ارائه می شود. نکات ذیل مواردی است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
پمپ آب WKL باید در تمام اوقلت به نرمی، و بدون سر و صدا و لرزش کار کند.
از راه اندازی پمپ آب WKL بدول سیال خودداری کنید.
سطح آب در حوضچه یا مخزن مکش و فشار در دهانه مکش پمپ در زمان های مشخص بازرسی شود.
از استفاده پمپ آب WKL به مدت طولانی در حالت شیر فلکه بسته خودداری نمایید.
ممکن است درجه حرارت یاتاقان ها تا ۵۰درجه بالاتر از درجه حرارت محیط افزایش یابد، ولی این درجه حرارت نباید از ۹۰ درجه بیشتر شود. (دما از روی پوسته خارجی محفظه یاتاقان اندازه گیری می شود.)
تا زمانی که پمپ آب WKL کار می کند، باید شیر فلکه خطوط جانبی باز بماند.
اگر پمپ آب WKL آب بند مکانیکی داشته باشد، در حین کار کردن، بسیار چکه کرده و یا اصلا چکه نخواهد کرد و نیازی به مراقبت ندارد.
برای اطمینان از اینکه پمپ آب WKL کمکی در وحدوده ثابت کار می کند، باید لااقل هفته ای یک بار سریعا روشن و خاموش کردد. صحت اتصالات پمپ کمکی بررسی شود.
قطعات کوپلینگ انعطاف پذیر، باید WKL از طریق مقایسه فشار خروجی موثر پمپ و جریان جذبی موتور با مقادیر حک شده در پلاک آنها در فواصل زمانی معین بررسی شود.
محفظه آب بندی از نظر نشتی بازرسی شود، به خصوص هنگامی که پمپ آب WKL به طور منقطع کار می کند.
تعمیرات پمپ های گریز از مرکز (ETA) پمپیران Pumpiran :
پمپ گریز از مرکز حلزونی افقی سری EN پمپیران Pumpiran :
پمپ گریز از مرکز افقی ، با محفظه حلزونی ، یک طبقه ، پروانه یک سر آویز ، موتور جدا ، تک مکشه مرکزی واز نظر ابعاد و عملکرد مطابق EN 733 می باشد . پروانه پمپ بالانس دینامیکی گردیده و محور به وسیله آب بند مکانیکی و یا نوار گرافیتی آب بندی می شود. محور پمپ توسط بوش فولاد کروم نیکل قابل تعویض ، محافظت می گردد. نیروهای شعاعی و محوری وارد بر محور پمپ توسط دو عدد بلبرینگ گریس کاری شده که در یک طرف پروانه واقع شده اند تحمل می شود. در صورت در خواست مشتری روانکاری با روغن هم امکان پذیر می باشد . این پمپ ها طوری طراحی شده اند که روتور و پایه یاتاقان آن به راحتی از طرف الکتروموتور بدون جدا کردن محفظه از سیستم لوله کشی قابل باز شدن می باشد.
کاربردها :
این پمپ ها جهت انتقال آب برای مصارف کشاورزی ، شهری و صنعتی به کار رفته و برای انتقال آب گرم تاسیسات گرمایش و سرمایش کاربرد دارد.
مشخصات :
قطر خروجی : ۳۲ تا ۳۰۰ میلیمتر
ظرفیت آبدهی : ۵ تا ۱۶۵۰ متر مکعب در ساعت
ارتفاع : ۵ تا۹۰ متر
درجه حرارت سیال در آب بندی : با نوارآب بندی از ۱۰- تا۱۱۰درجه سانتیگراد و با آب بند مکانیکی از ۱۰- تا۱۴۰درجه سانتیگراد
فشار تست : ۱۶ بار
پمپ گریز از مرکز حلزونی افقی سری EA پمپیران Pumpiran :
پمپ گریز از مرکز افقی ، با محفظه حلزونی ، یک طبقه ، پروانه یکسر آویز، موتور جدا ، تک مکشه مرکزی می باشد. پروانه پمپ بالانس دینامیکی گردیده و محور به وسیله نوار گرافیتی آب بندی می شود. محور پمپ توسط بوش فولاد کروم نیکل قابل تعویض محافظت می گردد. نیروهای شعاعی و محوری وارد بر محور پمپ توسط دو عدد بلبرینگ که در یک طرف پروانه واقع شده اند تحمل می شود. بلبرینگ ها توسط روغن روانکاری می شوند و در صورت در خواست مشتری، روانکاری با گریس هم امکان پذیر می باشد.
کاربردها:
این پمپ ها جهت انتقال آب برای مصارف کشاورزی ، شهری و صنعتی به کار رفته و برای انتقال آب گرم تاسیسات گرمایش و سرمایش کاربرد دارد.
مشخصات :
قطر خروجی : ۱۰۰تا۳۰۰ میلیمتر
ظرفیت آبدهی : ۴۰تا۱۸۰۰ متر مکعب در ساعت
ارتفاع : ۵تا۹۰ متر
درجه حرارت سیال در آب بندی : با نوارآببندی از ۱۰- تا۱۱۰درجه سانتیگراد و با آب بند مکانیکی از ۱۰- تا۱۴۰درجه سانتیگراد
فشار تست : ۱۲ بار
پمپ گریز از مرکز حلزونی افقی سری ER پمپیران Pumpiran :
پمپ گریز از مرکز افقی ، با محفظه حلزونی ، یک طبقه ، پروانه یکسر آویز، موتور جدا ، تک مکشه مرکزی می باشد. پروانه پمپ بالانس دینامیکی گردیده و محور به وسیله نوار گرافیتی آب بندی می شود. محور پمپ توسط بوش فولاد کروم نیکل قابل تعویض محافظت می گردد. نیروهای شعاعی و محوری وارد بر محور پمپ توسط دو عدد بلبرینگ که در یک طرف پروانه واقع شده اند تحمل می شود. بلبرینگ ها توسط روغن روانکاری می شوند و در صورت در خواست مشتری، روانکاری با گریس هم امکان پذیر می باشد. محور و یاتاقان بندی پمپهای اتا آر نسبت به پمپهای گریز از مرکز اتا بزرگ تقویت شده است.
کاربرد ها :
این پمپ ها جهت انتقال آب برای مصارف کشاورزی ، شهری و صنعتی به کار رفته و برای انتقال آب گرم تاسیسات گرمایش و سرمایش کاربرد دارد.
مشخصات :
قطر خروجی : ۱۰۰ تا ۳۰۰ میلیمتر
ظرفیت آبدهی : ۴۰ تا ۱۸۰۰ متر مکعب در ساعت
ارتفاع : ۵ تا ۹۰ متر
درجه حرارت سیال در آب بندی : با نوارآببندی از ۱۰- تا ۱۱۰درجه سانتیگراد و با آب بند مکانیکی از ۱۰- تا ۱۴۰درجه سانتیگراد
فشار تست : ۱۲ بار
تعمیرات پمپ های شناور پمپیران Pumpiran :
الکتروپمپ شناور سری SUM پمپیران Pumpiran
الکتروپمپ شناور تک فاز سری URD پمپیران Pumpiran
الکتروپمپ شناور مخزنی سری SHV پمپیران Pumpiran
الکتروپمپ شناور جریان مختلط (کوزه ای)
الکتروپمپ شناور جریان شعاعی (تخت)
تعمیرات تخصصی و خدمات پس از فروش پمپ های شناور پمپیران Pumpiran :
دو موضوع مهم در تعمیر پمپ شناور :
حالتی به وجود می آید که پمپ روند عادی کاری خود را داشته و ساختار سالم و بدون ایرادی دارد و الکتروموتور معیوب شده است.
حالت دوم به این صورت است که پمپ دچار ایراد در ساختار خود شده و الکتروموتور سالم است.
با توجه به موارد ذکر شده در بالا و با توجه به میزان خرابی و مقرون به صرفه بودن بحث تعمیرات، می توان قسمت پمپ و یا الکتروموتور را تعویض و جایگزین کرد.
به جرات می توان گفت که بر اساس ساختار فنی و پلتفرم طراحی پمپ های شناور دو نکته اساسی در این زمینه مهم به نظر می رسد. نخست کیفیت آب و سیال پمپاژ شده و در وهله دوم برق ورودی یکنواخت و بدون نوسانات در ورودی الکتروموتور که این موارد با اتخاذ یک سری تصمیمات مناسب و مشخص می توان تا حد زیادی عمر تجهیز پمپ شناور را افزایش داده و هزینه های مربوط به تعمیرات پمپ شناور را کاهش داد.
همانطور که در بالا اشاره شد پلتفرم خاص پمپ شناور و نوع طراحی آن به این صورت که طبقات تشکیل شده و اصطلاحا پروانه و دیفیوزر ها به صورت بسته و نزدیک به هم روی یک شفت سوار شده اند.این فاصله نزدیک علی رغم بالابردن راندمان و کارایی پمپ شناور عیوبی را نیز پدید می آورد. قلب تپنده پمپ های شناور مربوط به همین پروانه ها و دیفیوزر ها می باشد و در واقع ایجاد ایراد در قسمت پمپ باعث ایجاد خرابی در قسمت الکتروموتور نیز می شود.
وجود ناخالصی و ذرات معلق در آب پمپاژ شده به این دلیل مهم است که با نفوذ خود به لابه لای پروانه و دیواره داخلی دیفیوزر باعث پدیده گیرپاژ شده و در ادامه الکتروموتور با اعمال گشتاور سعی در چرخاندن پمپ داشته و به دلیل گیرپاژ و یا اصطلاحا قفل بودن شفت موجب ایجاد حرارت در الکتروموتور شده و موجبات سوختن سیم پیچی الکتروموتور را به دنبال دارد.
موضوع نوسانات برق نیز موجبات ایجاد جرقه های متوالی در ساختار الکتروموتور را پدید می آورد که پدیده قوس الکتریکی در ساختار الکتروموتور را ایجاد کرده و باعث سوختگی در ساختار سیم پیچی شده و یا با ایجاد سوراخ در بدنه الکتروموتور موجب نفوذ آب به داخل کپسول نگهدارنده الکتروموتور را به دنبال خواهد داشت و این موضوع نیز باعث تخلیه روغن روانکار و ایجاد اتصال کوتاه در ساختار الکتروموتور می شود.
مکانیکال سیل در ساختار الکتروموتور نیز از مواردی است که باید مدام و به صورت منظم چک شود. مکانیکال سیل علاوه بر آب بندی قسمت متحرک، موجبات روان کار کردن الکتروموتور را نیز فراهم می آورد. نفوذ هر گونه سیال مانند آب به درون الکتروموتور اثر مخربی مانند سوختگی سیم پیچی الکتروموتور را در پی خواهد داشت که خرابی مکانیکال سیل معمولا به دلیل خشک و بی آب کارکردن پمپ و در مواردی نامناسب بودن سیل استفاده شده در تماس با سیال خاص می باشد.
قسمت های اصلی تشکیل دهنده پمپ شناور :
در تعمیرات پمپ های شرکت پمپیران، قبل از مراحل عیب یابی باید کلیات پمپ شناور، میزان آب دهی و نحوه قرار گیری آن مورد بررسی قرار بگیرد. در این فرآیند اقدامات زیر را باید انجام داد:
ابتدا اتصالات چک شود و در سفت و محکم بودن آنها باید اطمینان حاصل شود.
لوله ها و اتصالات را از لحاظ شکستگی و نشتی چک کنید و در صورت نیاز تعویض کنید یا از رزین چسبنده برای آب بندی استفاده کنید.
باز بودن اتصالات چک شود. در صورت انسداد مسیر را باز کنید.
در صورتی که موارد بالا انجام شد و تغییری حاصل نشد اقدامات زیر باید انجام شود:
پمپ شناور خاموش و اتصالات جدا شود.
پمپ شناور را از محل خود که معمولا حوضچه آب می باشد، خارج کنید.
پمپ شناور را باز کنید.
پیچ های محفظه را باز و پروانه پمپ شناور را جدا کنید.
اقدام به شستشو و نظافت محفظه و پروانه الکترو پمپ کنید.
پروانه پمپ را دوباره و به نحوه صحیح در جای خود نصب کنید.
محفظه پمپ شناور در محل چاه یا حوضچه قرار دهید و پمپ شناور را با پایه و پیچ نصب کنید.
و اقدام آخر در تعمیرات پمپ شناور، لوله خروجی را با رعایت نکات نصب در جای خود قرار داده و دوباره متصل کنید.
در فرآیند تعمیرات پمپ های شناور شرکت پمپیران، دلیل عدم پمپاژ سیال می تواند دلایل بسیاری داشته باشد، که در موارد ذکر شده زیر به آنها اشاره شده است:
عدم هواگیری پمپ
پر نشدن لوله مکش از سیال مورد نظر
پدیده کاویتاسیون (ایجاد حفره هوا)
ایجاد بسته هوا در لوله مکش
قرار نداشتن لوله مکش به طور کامل در سیال
بسته بودن شیر مکش
پایین بودن سرعت دورانی پمپ
اشتباه بودن جهت دوران پمپ
بیشتر بودن ویسکوزیته سیال از سیالی که پمپ برای آن طراحی شده است.
ایراد در سیستم آب بندی و نفوذ هوا به داخل لوله مکش
بیشتر بودن هد سیستم از هدی که برای پمپ طراحی شده است.
گرفتگی صافی مکش
گرفتگی در لوله مکش
عدم هواگیری پمپ شناور
در تعمیرات پمپ های شناور شرکت پمپیران، عمل هواگیری پمپ عبارت است از پر کردن پمپ و لوله مکش از سیال و تخلیه هوای موجود در شریان پمپ قبل از راه اندازی تجهیز. برای هواگیری بایستی پمپ و لوله مکش را با سیال مورد نظر پر کنید. جهت تخلیه هوا از درون پوسته، شیر تخلیه هوا (Venting) را هنگام پر کردن لوله ها و پوسته پمپ باز کنید. بعد از آنکه سیال به صورت شفاف و فاقد هوا خارج شد، می توان آن را بست و پمپ شناور شروع به کار کند.
کاویتاسیون :
زمانی که صدای شبیه وجود سنگ ریزه در اتصالات پمپ شنیده می شود و عقربه فشار سنج به شدت نوسان دارد. بهترین روش برای تشخیص مشکل کاویتاسیون بستن شیر (Discharge) به آرامی می باشد. در تعمیرات پمپ های شناور پدیده کاویتاسیون با کاهش دبی رفع می شود. لذا اگر سر و صدای ایجاد شده با کاهش دبی پمپ برطرف شد، قطعا مشکل کاویتاسیون وجود خواهد داشت.
تشکیل محفظه هوا (Air Pocket) در لوله مکش :
حبس هوا در لوله مکش، زمانی که قسمتی از لوله مکش دارای شیب منفی است اتفاق می افتد. برای جلوگیری از این پدیده باید لوله مکش به طور دقیق طراحی و نصب شود. در تعمیرات پمپ های شناور پمپیران برای جلوگیری از حبس هوا که امکان دارد به دلیل بزرگ بودن قطر لوله مکش نسبت به دهانه مکش باشد، بایستی از تبدیل خارج از مرکز یا Eccentric Reducer استفاده نمود.
قرار نداشتن لوله مکش به اندازه کافی درون سیال :
این موضوع برای پمپ هایی است که لوله مکش (Suction) کاملا در سیال قرار نداشته باشد. بدین ترتیب در مقوله تعمیرات پمپ های شناور پمپیران احتمال مکش هوا وجود دارد. برای حل این موضوع باید سطح سیال مخزن را افزایش داده یا در صورت امکان لوله مکش را بیشتر در سیال فرو ببریم.
پایین بودن سرعت دورانی پمپ :
در پمپ هایی که با الکتروموتور کار می کنند، لازم است که ولتاژ خط تغذیه چک شود. در الکتروموتور های سه فاز اگر یکی از فاز های تغذیه قطع باشد، پمپ با سرعت کمتری دوران می کند، که به همین علت کارایی پمپ پایین می آید. در این صورت باید از وصل بودن جریان های الکتریکی ورودی به پمپ اطمینان حاصل نمود.
غلط بودن جهت دوران پمپ :
غلط بستن سر سیم های الکتروپمپ می تواند عامل چرخیدن پروانه پمپ در جهت معکوس باشد. به همین دلیل در هنگام راه اندازی پمپ، باید جهت دوران آن با جهت چرخش توصیه شده که غالبا به صورت فلش بر روی پوسته پمپ مشخص می گردد، مقایسه شود.
بالا بودن ویسکوزیته سیال مورد نظر از سیالی که پمپ شناور برای آن طراحی شده است :
هنگامی که از پمپ شناوری که برای جابجا کردن سیالی با ویسکوزیته بالاتر استفاده می شود، دبی و ارتفاع پمپ کاهش می یابد. بنابراین توصیه می شود که میزان ویسکوزیته از مقداری که پمپ برای آن طراحی شده خیلی بیشتر نباشد.
نفوذ هوا به داخل پمپ از طریق اتصالات لوله مکش :
در تعمیرات پمپ های شناور شرکت پمپیران سیستم آب بندی، Gasket ها و پمپ هایی که دارای فشار مکش پایین می باشند (کمتر از فشار هوا) هرگونه خرابی در آب بندی شفت، سبب مکش هوا به داخل پمپ می شود. در اینصورت پمپ به جای مکش سیال، هوا را مکش می کند و بدین ترتیب هوا وارد سیستم شریانی پمپ می شود.
در سیستم آب بندی از نوع مکانیکال سیل، احتمال نشت هوا از سه محل به داخل مکانیکال سیل وجود دارد:
از بین سطوح ثابت و دوار
فضای بین شفت و قسمت دوار
فضای بین پوسته و قسمت ثابت
با توجه به موارد بالا در تعمیرات پمپ شناور شرکت پمپیران و جهت جلوگیری از نشتی در تعمیرات پمپ شناور، نشتی بین شفت و قسمت متحرک (Retaining Face) و همچنین قسمت ثابت (Stationary Face) از اورینگ استفاده می شود. برای ممانعت از نشت گاز و مایع از قطعه ای پلیمری و یا الاستومری به اسم اورینگ استفاده می شود. بنابراین در صورت خرابی اورینگ ها و یا سایش در سطوح، هوا به داخل پمپ وارد خواهد شد. در صورتی که برای آب بندی سیستم آب رسانی از Packing استفاده شد، برای کاهش نشتی باید پیچ های Gland را محکم تر کرد.
علت مسدود شدن مسیر خروجی پمپ شناور :
باز نشدن کامل شیر یک طرفه به علت رسوب گرفتن و درست عمل نکردن آن
درصورت خاموش کردن پمپ چاه در زمستان، اگر چاه دارای اتاقک نیست، امکان یخ زدگی در اتصالات وجود دارد.
سوختن دینام پمپ در اثر نوسانات برق :
یکی از دلایل مهم در سوختن دینام پمپ، اختلالات ناشی از نوسانات برق می باشد. افت ولتاژ، باعث بالا رفتن آمپر مصرفی، و داغ کردن دینام پمپ و در نهایت سوختن آن می شود. همچنین دو فاز شدن پمپ، و تغییر فاز ها، که باعث برعکس کار کردن پمپ می شود، از عوامل دیگر سوختن دینام پمپ می باشد. که می توان با نصب سیستم حفاظتی مناسب از موارد گفته شده جلوگیری کرد.
خاموش شدن پمپ :
مشکل دیگری که برای پمپ ها به وجود می آید این است که پمپ مدتی کار می کند سپس مجدد خاموش می شود. از دلایل بروز این مشکل می توان به این موارد اشاره کرد:
هواگیری اولیه ناکافی:
برای حل این مشکل باید هوای موجود داخل لوله ها و شیرها را خارج کنیم. به این صورت که ورودی را بسته و به لوله های مکش فشار وارد کنیم.
نشت هوا در کاسه نمد
نشت هوا در لوله مکش
پمپ شناور کار نمی کند، علت چیست؟
قطعی کابل پمپ
خرابی الکتروپمپ
مشکل در عملکرد تابلو برق و یا خرابی کلید تابلو برق
گرفتگی اتصالات پمپ
اقداماتی که پس از نصب پمپ در چاه باید انجام گیرد :
مقاومت عایقی کابل های خروجی از چاه چک شود.
مشخص کردن جهت چرخش پمپ، با تعویض دو فاز (جهت چرخش درست، در بالاترین فشار فشارسنج می باشد).
مقدار ماسه موجود در آب خروجی بررسی شود.
فاصله زمانی که پمپ شناور خاموش و روشن می شود، نباید از مقادیر مشخص شده در جدول کمتر باشد (این مقادیر برای ولتاژ زیر 1000 ولت است).
نحوه انبار داری پمپ شناور :
در هنگام انبار داری، پمپ شناور را به صورت عمودی قرار دهید، اگر به دلیل محدودیت فضا مجبور شدید پمپ را به صورت افقی قرار دهید، باید حداقل یکبار هر ماه محور الکتروموتور را 180 درجه بچرخانید.
وزن کابل در الکتروپمپ هایی که قدرت آنها بالای 55KW است باید مهار شود، به گونه ای که از کشیده شدن کابل در قسمت آب بندی جلوگیری شود.
برای تخلیه کامل آب، درپوش تخلیه الکتروموتور را باز کنید، بعد از تخلیه آب، درون آن را با محلول گلیسیرین و آب (50-50) یا محلول AQUA2 پر کنید و پس از 10 دقیقه خالی کنید.
الکتروپمپ باید در فضای سرپوشیده نگهداری شود، و قرار گرفتن آن در مقابل عوامل محیطی از جمله آفتاب داغ، حرارت یا سرمای زیاد، و محیط های پر از گرد و غبار، سبب کاهش عمر الکتروپمپ خواهد شد.
در صورتی که اتصال محور ها و کوپلینگ بیش از حد محکم نباشد، می توان هنگام انبار کردن، پمپ و الکتروموتور را جدا کنید.
نگهداری پمپ شناور :
باید هر 8 روز حداقل به مدت پنج دقیقه الکتروپمپ روشن شود، تا از رسوب زدن یاتاقان ها جلوگیری شود.
در صورت تخلیه آب لوله و درست عمل نکردن سوپاپ پمپ، باید شیر فلکه را پیش از روشن کردن الکتروپمپ بسته، و پس از روشن کردن به تدریج باز کنید.
قطعات الکتریکی تابلو برق حداقل هر 6 ماه یکبار چک شود، و برای انجام تعمیرات به متخصص مربوط اطلاع دهید.
نکات مهم :
در زمان راه اندازی اولیه باید داخل موتور از آب تمیز پر باشد، در غیر این صورت باعث تخریب موتور در چند ثانیه اول می شود.
زمانی که سیال خورنده باشد، قطعات پمپ باید مقاومت لازم در برابر خوردگی و سایش را داشته باشند.
در مواقعی که جهت نصب پمپ افقی باشد، باید پمپ حداقل یک متر زیر آب باشد، تا از مکیده شدن هوا به داخل پمپ جلوگیری شود.
میزان شن مجاز در آب، به ازای متر مکعب 25 گرم است.
سرویس پمپ شناور :
در سرویس پمپ های شناور باید به صدا و لرزش، جهت چرخش، اتصالات، دمای بلبرینگ ها و شافت توجه کرد. هر شافت دارای 2 سیل است که اصولا بعد از 4000 ساعت کارکرد باید تعویض شود. همچنین می توان با افزودن گاز نیتروژن به داخل پوسته موتور از سلامت سیل اطمینان حاصل کرد. پمپ شناور نیز مانند سایر وسایل الکتریکی دارای ساعت و میزان کارکرد است، که این ساعت بستگی به میزان کارکرد، کیفیت آب پمپاژ شده و نحوه نگهداری از پمپ دارد. توجه داشته باشید که خشک کار کردن پمپ های شناور باعث گرم شدن بیش از حد پروانه و الکتروموتور می شود که مشکلاتی از جمله ذوب شدن و شکستن پروانه و نیم سوز شدن الکتروموتور را به دنبال خواهد داشت.
عیب یابی و تعمیر پمپ شناور تکفاز
عیب یابی و تعمیر پمپ شناور سه فاز
عیب یابی و تعمیر پمپ شناور چاه عمیق
عیب یابی و تعمیر پمپ شناور فاضلاب و تخلیه (پمپ لجن کش)
عیب یابی و تعمیر پمپ شناور تخلیه
سیم پیچی الکتروپمپ شناور